Τι θα θέλανε τα παιδιά με ΔΕΠΥ να γνωρίζετε και πώς μπορείτε να βοηθήσετε


Συνεργατικές μέθοδοι για την πιο αποτελεσματική εμπλοκή των παιδιών στη βελτίωση της δικής τους ζωής. Η Sharon Saline, Psy.D. έχει επικεντρώσει το έργο της στη ΔΕΠΥ, το άγχος, τις μαθησιακές δυσκολίες και τις προκλήσεις ψυχικής υγείας καθώς και τον αντίκτυπό τους στις σχολικές και οικογενειακές δυναμικές για περισσότερα από 30 χρόνια. Το Σεμινάριο έχει Ελληνικούς υπότιτλους.

Παρακολουθήστε το όποτε θέλετε, όπου θέλετε, σε PC, tablet ή smartphone

Τι θα μάθετε


Αναγνώριση των πιο σημαντικών προκλήσεων για παιδιά με ΔΕΠΥ


Αναγνώριση των βιολογικών, συμπεριφορικών και συναισθηματικών παραγόντων που σχετίζονται με τη ΔΕΠΥ και τις δεξιότητες εκτελεστικών λειτουργιών.


Περιγραφή των 5 Σ της προσέγγισης γονεϊκότητας ΔΕΠΥ με βάσει τα δυνατά χαρακτηριστικά


Αξιολόγηση των επιπτώσεων συννοσηρότητας με άλλες διαταραχές, συμπ. τραύματος και άγχους


Χρήσιμα εργαλεία για την πρόσβαση και τη βελτίωση των δεξιοτήτων εκτελεστικών λειτουργιών  


Συνεργατικές μέθοδοι για την πιο αποτελεσματική εμπλοκή των παιδιών στη βελτίωση της δικής τους ζωής


Καινοτόμες, συνεργατικές προσεγγίσεις για βελτιωμένες οικογενειακές σχέσειςΠεριγραφή

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι πραγματικά συμβαίνει στα κεφαλάκια των παιδιών με ΔΕΠΥ; Σε αυτό το webinar, η Dr. Sharon Saline, βετεράνος ψυχολόγος και συγγραφέας των «What your ADHD child wishes you knew: Working together to empower kids for success in school and life» και «The ADHD Solution Card Deck» προσφέρει σπάνιες γνωστικές πληροφορίες για το πώς ειλικρινά σκέφτονται και νιώθουν τα παιδιά με ΔΕΠΥ και τι είναι πιο βοηθητικό γι’ αυτά. Βοηθά επαγγελματίες και γονείς να σκεφτούν διαφορετικά σε ό,τι αφορά τις προκλήσεις αυτών των παιδιών και των εφήβων, ενώ εξερευνά νέους τρόπους να ακούει και να εργάζεται κανείς μαζί τους για βελτιωμένη συνεργασία και επιτυχία. 

Βάσει της μοναδικής της προσέγγισης που βασίζεται στα δυνατά χαρακτηριστικά –‘τα 5 Σ στη γονεϊκότητα ΔΕΠΥ’ – η Dr. Saline μοιράζεται πληθώρα βοηθητικών και πρακτικών λύσεων για να διδαχθούν τα παιδιά βασικές δεξιότητες της καθημερινότητας που μειώνουν το άγχος και αυξάνουν τη θετικότητα. Εξοπλισμένοι με αυτές τις τεχνικές για περισσότερη συνεργασία και λιγότερους διαπληκτισμούς, μπορείτε επιτυχώς να καλλιεργήσετε ψυχική ανθεκτικότητα και ανεξαρτησία στα παιδιά και τους εφήβους με ΔΕΠΥ.

Τι είπαν οι χρήστες για εμάς

Βασιλική Κ.

Λογοθεραπεύτρια

"Έχω μάθει πολλές τεχνικές που δεν ήξερα ότι υπήρχαν. Νέες πληροφορίες και συμβουλές σε ένα πεδίο που δεν υπάρχει μεγάλη τεχνογνωσία. στην Ελλάδα." 

"Ναι, ήταν ακριβώς αυτό που περίμενα. Ήταν πραγματικά ένα αξιόλογο σεμινάριο. Είμαι ικανοποιημένος με το περιεχόμενο και τις διαλέξεις."

Ηλίας Ε.

Ψυχολόγος

"Ξεκάθαρο, δομημένο και πολύ χρήσιμο. Η εισηγήτρια έχει μεγάλη εμπειρία και αυτό βοήθησε πολύ στην ποιότητα του σεμιναρίου. Ευχαριστούμε" 

Αλεξάνδρα Σ.

Εργοθεραπεύτρια

Συχνές Ερωτήσεις


Πότε ξεκινά και τελειώνει το σεμινάριο;

Το σεμινάριο ξεκινά τώρα και δεν τελειώνει ποτέ! Είναι ένα εντελώς self-paced διαδικτυακό μάθημα - εσείς αποφασίζετε πότε ξεκινάτε και πότε τελειώνετε.


Πώς λαμβάνω το πιστοποιητικό παρακολούθησης;

Το λαμβάνετε σε ηλεκτρονική μορφή μέσω email, αυτόματα από το σύστημα, με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου.


Πόσο καιρό έχω πρόσβαση στο σεμινάριο;

Εφ' όρου ζωής. Μετά την εγγραφή, έχετε απεριόριστη πρόσβαση σε αυτό το σεμινάριο για όσο χρονικό διάστημα θέλετε - σε όλες τις συσκευές που διαθέτετε.

Sharon Saline, Psy.D.


Η Sharon Saline, Psy.D. έχει επικεντρώσει το έργο της στη ΔΕΠΥ, το άγχος, τις μαθησιακές δυσκολίες και τις προκλήσεις ψυχικής υγείας καθώς και τον αντίκτυπό τους στις σχολικές και οικογενειακές δυναμικές για περισσότερα από 30 χρόνια. Η μοναδική οπτική της, αδερφή ενός παιδιού που πάλεψε με αδιάγνωστη ΔΕΠΥ, σε συνδυασμό με δεκαετίες ακαδημαϊκής αριστείας και κλινικής εμπειρίας, την βοηθούν να καθοδηγήσει οικογένειες καθώς αυτές πλοηγούνται από τον πολύπλοκο λαβύρινθο των διαγνώσεων και των διαπληκτισμών στις επιτυχημένες παρεμβάσεις και τις συνδέσεις. Η Dr. Saline διοχετεύει αυτές τις εξειδικευμένες γνώσεις στο βιβλίο της «What Your ADHD Child Wishes You Knew: Working Together to Empower Kids for Success in School and Life». Έχοντας αναγνωριστεί ως ανεκτίμητη πηγή, το βιβλίο της έλαβε δύο βραβεία: το Best Book Awards της American Book Fest και το Gold Medal από τα Moms' Choice Awards. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το The ADHD Solution Deck.

Ως διεθνής ομιλήτρια και διευκολύντρια εργαστηρίων, η Dr. Saline συνδυάζει την ψυχολογία με την αγάπη της για το θέατρο παρουσιάζοντας ζωηρά πληθώρα θεμάτων από την κατανόηση της ΔΕΠΥ, τις εκτελεστικές λειτουργίες και το άγχος σε παιδιά και εφήβους έως την εργασία με διάφορα είδη μαθητών και το μεγάλωμα ψηφιακών πολιτών. Η Dr. Saline συμμετέχει τακτικά στα ADDitudemag.com και PsychologyToday.com, εμφανίζεται ως ειδικός στο MASS Appeal του WWLP-TV και εργάζεται ως μερικής απασχόλησης λέκτορας στο Smith School for Social Work.