Σε αυτό το βιντεοσκοπημένο σεμινάριο, διάρκειας 10 ωρών, οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στο μοντέλο SCERTS®, ένα ολοκληρωμένο μοντέλο παρέμβασης για παιδιά και ενήλικες με διαταραχή αυτιστικού φάσματος (ΔΑΦ) και τις οικογένειές τους. Με την ολοκλήρωσή του σεμιναρίου παρέχεται επάρκεια χρήσης του μοντέλου. Ο Barry Prizant, Ph.D, CCC-SLP είναι ο δημιουργός του μοντέλου και ένας από τους πιο καταξιωμένους ακαδημαϊκούς στον τομέα διαταραχών αυτιστικού φάσματος και διαταραχών επικοινωνίας.


Παρακολουθήστε το όποτε θέλετε, όπου θέλετε, σε PC, tablet ή smartphone

Μετά το σεμινάριο, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να:


Περιγράψουν τους βασικούς παράγοντες ενός ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος για παιδιά με διαταραχή αυτιστικού φάσματος (ΔΑΦ).


Περιγράψουν τις βασικές προκλήσεις στην κοινωνική επικοινωνία και τη συναισθηματική ρύθμιση που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με ΔΑΦ στα διάφορα στάδια ανάπτυξης.


Περιγράψουν τη διαδικασία αξιολόγησης SCERTS® ώστε να τεθούν σε σειρά προτεραιότητας οι μαθησιακοί στόχοι των παιδιών με ΔΑΦ.


Περιγράψουν τη διαδικασία προγραμματισμού του SCERTS® καθώς και τις στρατηγικές για την εφαρμογή κατάλληλων μαθησιακών και εκπαιδευτικών προσαρμογών για τα παιδιά με ΔΑΦ.Επιλέξτε τρόπο πληρωμής


Περιγραφή

Το Μοντέλο SCERTS®

Prizant, Wetherby, Rubin, & Laurent, 2014

Το SCERTS® είναι ένα ολοκληρωμένο μοντέλο παρέμβασης για παιδιά και ενήλικες με διαταραχή αυτιστικού φάσματος (ΔΑΦ) και τις οικογένειές τους. Το μοντέλο μπορεί επίσης να εφαρμοστεί και σε άτομα που δεν βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων κοινωνικής επικοινωνίας και συναισθηματικής ρύθμισης. Το SCERTS® παρέχει συγκεκριμένες οδηγίες για την παροχή βοήθειας σε άτομα ώστε να καταστούν ικανά και να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στην κοινωνική επικοινωνία και να γίνουν ενεργοί μαθητές. Οι οδηγίες παρέχονται επίσης με στόχο να καταστεί το άτομο πιο διαθέσιμο και δεκτικό για μάθηση και προς αποφυγή συμπεριφορικών προβλημάτων. Το SCERTS® έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει οικογένειες, εκπαιδευτές και θεραπευτές να συνεργαστούν με έναν πολύ προσεκτικά συντονισμένο τρόπο. Το μοντέλο SCERTS® εφαρμόζεται πλέον στο σύνολο των ΗΠΑ και σε όλον τον κόσμο. 

Το μοντέλο SCERTS® περιλαμβάνει μια καλά οργανωμένη και ευέλικτη διαδικασία αξιολόγησης που βοηθά μια ομάδα να υπολογίσει την πρόοδο του παιδιού και να καθορίσει την απαραίτητη στήριξη που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι συνεργάτες του παιδιού (εκπαιδευτικοί, συνομήλικοι και συγγενείς). Αυτή η διαδικασία αξιολόγησης διασφαλίζει ότι:

• επιλέγονται λειτουργικοί, ουσιαστικοί και αναπτυξιακά κατάλληλοι σκοποί και στόχοι 

• γίνεται σεβαστή η προσωπική διαφορετικότητα ως προς τον μαθησιακό τύπο, τα ενδιαφέροντα και τα κίνητρα ενός παιδιού 

• οι γονείς συμπεριλαμβάνονται ως συνεργάτες και ότι τα πολιτισμικά στοιχεία και ο τρόπος ζωής της οικογένειας γίνονται κατανοητά και σεβαστά 

• το παιδί συμμετέχει σε δραστηριότητες με νόημα και λειτουργικότητα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας 

• αναπτύσσονται τρόποι στήριξης που χρησιμοποιούνται διαρκώς από όλους τους συνεργάτες, σε όλες τις δραστηριότητες και τα περιβάλλοντα 

• η πρόοδος του παιδιού καταγράφεται συστηματικά κατά τη διάρκεια 

• η ποιότητα του προγράμματος ελέγχεται συχνά ώστε να διασφαλίζεται το αποτέλεσμα

Πώς είναι το SCERTS® σε σύγκριση με άλλα προγράμματα;

Το πρόγραμμα SCERTS® ακολουθεί την αναπτυξιακή αλληλουχία και παρέχει ένα συστηματικό πλαίσιο που διασφαλίζει ότι συγκεκριμένες δεξιότητες και κατάλληλες βοήθειες, που καθορίζονται ως μαθησιακοί στόχοι, επιλέγονται και εφαρμόζονται με συνεπή τρόπο στα διάφορα πλαίσια όπως το σπίτι, το σχολείο και η κοινότητα. Αυτή η διαδικασία επιτρέπει στις οικογένειες και τις εκπαιδευτικές ομάδες να αντλήσουν από ένα μεγάλο εύρος τεκμηριωμένων πρακτικών με συγκεκριμένο στόχο την προώθηση της επικοινωνίας και της συναισθηματικής ρύθμισης στις καθημερινές δραστηριότητες.

Συχνές Ερωτήσεις


Πότε ξεκινά και τελειώνει το σεμινάριο;

Το σεμινάριο ξεκινά τώρα και δεν τελειώνει ποτέ! Είναι ένα εντελώς self-paced διαδικτυακό μάθημα - εσείς αποφασίζετε πότε ξεκινάτε και πότε τελειώνετε.


Πώς λαμβάνω το πιστοποιητικό παρακολούθησης;

Το λαμβάνετε σε ηλεκτρονική μορφή μέσω email, αυτόματα από το σύστημα, με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου.


Πόσο καιρό έχω πρόσβαση στο σεμινάριο;

Εφ' όρου ζωής. Μετά την εγγραφή, έχετε απεριόριστη πρόσβαση σε αυτό το σεμινάριο για όσο χρονικό διάστημα θέλετε - σε όλες τις συσκευές που διαθέτετε.

Dr. Barry Prizant, Ph.D, CCC-SLP


Ο Dr. Barry Prizant είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους ακαδημαϊκούς στον τομέα διαταραχών αυτιστικού φάσματος και διαταραχών επικοινωνίας. Διαθέτει πάνω από 40 έτη εμπειρίας ως ερευνητής και σύμβουλος σε διεθνές επίπεδο για άτομα με ΔΑΦ και σχετικές αναπηρίες. Είναι πιστοποιημένος παθολόγος ομιλίας-γλώσσας, έκτακτος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Brown και διευθυντής της ιδιωτικής κλινικής «Childhood Communication Services». Πρωτύτερα, υπήρξε καθηγητής Διαταραχών της Επικοινωνίας στο Emerson College και αναπληρωτής καθηγητής Ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Brown (Brown University Medical School). Έχουν εκδοθεί τέσσερα βιβλία του, 130 κεφάλαια και άρθρα, και τα εγχειρίδια του Μοντέλου SCERTS, το οποίο αυτή τη στιγμή εφαρμόζεται σε δεκάδες χώρες.

Ο Barry έχει παρουσιάσει πάνω από 800 σεμινάρια και εισαγωγικές ομιλίες διεθνώς, συμπεριλαμβανομένων των προβεβλημένων παρουσιάσεων στα Ηνωμένα Έθνη το 2013 και το 2017 για την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό. Ο Barry έχει λάβει πολλές διακρίσεις, όπως μεταξύ άλλων: Honors of the American Speech-Language-Hearing Association (2014), Princeton University Eden Career Award in Autism (2005), Divine Neurotypical Award of GRASP (Global Regional Asperger Syndrome Partnership) (2013). Το πιο πρόσφατο βιβλίο του, με τίτλο Uniquely Human: A Different Way of Seeing Autism (Simon & Schuster), βραβεύτηκε το 2017 με το βραβείο Autism Society of America’s Temple Grandin Award ως ένα Εξαιρετικό Λογοτεχνικό Έργο.