Μέθοδος In-Sync Child: Θεωρία και Παιχνίδι 


Ένα βιντεοσκοπημένο σεμινάριο διάρκειας 8 ωρών από τις: Joye Newman (συγγραφέας του βραβευμένου βιβλίου ‘Move to Learn: Integrating Movement into the Early Childhood Curriculum’) και Carol Kranowitz (συγγραφέας του επαναστατικού ‘The Out-of-Sync-Child’). Το Σεμινάριο έχει Ελληνικούς υπότιτλους.Παρακολουθήστε το όποτε θέλετε, όπου θέλετε, σε PC, tablet ή smartphone

Τι θα μάθετε

Να μάθετε για τις οχτώ αισθήσεις και πώς τα μικρά παιδιά επεξεργάζονται τις αισθήσεις. 


Μάθετε βασικούς όρους για τα θεμελιώδη μέρη της πρώιμης παιδικής ανάπτυξης:

A) Αισθητηριακή επεξεργασία

B) Αντιληπτικο-κινητική ανάπτυξη

C) Ανάπτυξη όρασης


Να μάθετε πώς η καλή αντιληπτικο-κινητική ανάπτυξη επιδρά πάνω στη μελλοντική μάθηση, εντός και εκτός της σχολικής αίθουσας. 


Να μάθετε για την οπτική ανάπτυξη και την τεράστια επίδραση που έχει στο παιδί, καθώς αυτό μεγαλώνει. 


Να χρησιμοποιήσετε τις πληροφορίες από τα πρώτα τέσσερα σεμινάρια ως οδηγό για να μάθετε πώς να ενσωματώνετε τις In-Sync Child δραστηριότητες στην τάξη σας.


Να προσδιορίσετε πώς κάθε In-Sync Child δραστηριότητα αναπτύσσει και ενισχύει την αισθητηριακή, αντιληπτικο-κινητική και οπτική ανάπτυξη των μαθητών σας. 


Να χρησιμοποιήσετε τις έννοιες για να δημιουργήσετε τις δικές σας In-Sync Child δραστηριότητες, για να δώσετε στους μαθητές σας εμπειρίες που θα διαρκέσουν μια ζωή!Επιλέξτε τρόπο πληρωμής


Περιγραφή

Η πρώιμη κινητική ανάπτυξη είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες στην σωματική, συναισθηματική, ακαδημαϊκή και γενικότερη επιτυχία ενός παιδιού. Η Joye Newman (συγγραφέας του βραβευμένου βιβλίου ‘Move to Learn: Integrating Movement into the Early Childhood Curriculum’) και η Carol Kranowitz (συγγραφέας του επαναστατικού ‘The Out-of-Sync-Child’) έχουν συγγράψει από κοινού το ‘Growing an In-Sync Child’ και τη συνέχειά του ‘In-Sync Activity Cards’. Παρακολουθήστε αυτές τις παρουσιάσεις όπου προσφέρουν μια εκ βαθέων ματιά στις αντίστοιχες πτυχές της ειδικότητάς τους διάρκειας 8 ωρών και στη συνέχεια ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν δραστηριότητες και συμβουλές σχετικά με τη διαμόρφωση μιας τάξης γεμάτης συναρπαστικές, εύκολες στην εφαρμογή εμπειρίες που θα αναπτύξουν και θα ενισχύουν την αισθητηριακή, αντιληπτικο-κινητική και οπτική ανάπτυξη των μαθητών σας. 

Στις ζωντανές, διαθέσιμες παρουσιάσεις, τα διαδικτυακά σεμινάρια #1-#4 επεξηγούν τους θεμέλιους λίθους της πρώιμης ανάπτυξης των παιδιών, συμπεριλαμβανομένης της αισθητηριακής, αντιληπτικο-κινητικής και οπτικής βάσης. Χρησιμοποιήστε τις πληροφορίες των πρώτων τεσσάρων σεμιναρίων ως οδηγό, καθώς υλοποιείτε και προσαρμόζετε τις φιλικές προς τα παιδιά In-Sync δραστηριότητες που παρουσιάζονται στα διαδικτυακά σεμινάρια #5-#10.

Carol Stock Kranowitz M.A.


Η Carol Stock Kranowitz, δασκάλα επί 25 χρόνια, σύστησε τη Διαταραχή Αισθητηριακής Επεξεργασίας (SPD) σε γονείς και εκπαιδευτικούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Το ‘The Out-of-Sync Child’ είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς. Η πιο πρόσφατη έκδοσή είναι η ισπανική μετάφραση El Niño Desincronizado (2020) και μια νέα συνέχεια ‘The Out-of-Sync Child Grows Up: Coping with SPD in the Adolescent and Young Adult Years. Η Carol απέκτησε τον μεταπτυχιακό της τίτλο στην Εκπαίδευση και την Ανθρώπινη Ανάπτυξη με ειδίκευση στην ειδική αγωγή από το George Washington University. Μάθετε περισσότερα στη δικτυακή τοποθεσία: www.out-of-sync-child.com

Ο συνδυασμός των εξειδικευμένων γνώσεων της Carol στην αισθητηριακή επεξεργασία και της Joye στην αντιληπτικο-κινητική και οπτική ανάπτυξη γέννησαν το In-Sync Child.

Joye Newman M.A.


Η Joye Newman απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή με ειδίκευση στην αντιληπτικο-κινητική ανάπτυξη από το The George Washington University. Ενσωματώνοντας σπουδές στη συμπεριφορική οπτομετρία, την εργοθεραπεία και την ψυχολογία στο πτυχιακό της έργο, ανέπτυξε μια μοναδική μέθοδο κινητικής θεραπείας.

Η Joye ίδρυσε και διηύθυνε την Kids Moving Company (KMC). Ασχολήθηκε με πολλά παιδιά που δεν είχαν πολλά ερεθίσματα για κίνηση — για την ακρίβεια, πολλά παιδιά αποθαρρύνονταν από την κίνηση — στο σπίτι και στο σχολείο. Η KMC προσέφερε έναν χώρο σε αυτά τα παιδιά για κίνηση, παιχνίδι και σκέψη σε ένα αναπτυξιακά κατάλληλο περιβάλλον. Μετά από 30 χρόνια, η Joye έκλεισε το στούντιο για να επικεντρωθεί σε ατομικές αξιολογήσεις και συμβουλευτική με γονείς ώστε να βοηθήσει τα παιδιά τους να αποκτήσουν περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και να αποκτήσουν περισσότερες ικανότητες σε ό,τι κάνουν.

Συχνές Ερωτήσεις


Πότε ξεκινά και τελειώνει το σεμινάριο;

Το σεμινάριο ξεκινά τώρα και δεν τελειώνει ποτέ! Είναι ένα εντελώς self-paced διαδικτυακό μάθημα - εσείς αποφασίζετε πότε ξεκινάτε και πότε τελειώνετε.


Πώς λαμβάνω το πιστοποιητικό παρακολούθησης;

Το λαμβάνετε σε ηλεκτρονική μορφή μέσω email, αυτόματα από το σύστημα, με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου.


Πόσο καιρό έχω πρόσβαση στο σεμινάριο;

Εφ' όρου ζωής. Μετά την εγγραφή, έχετε απεριόριστη πρόσβαση σε αυτό το σεμινάριο για όσο χρονικό διάστημα θέλετε - σε όλες τις συσκευές που διαθέτετε.